Hírek

Segítő Kertbarátok

  • Beküldve: 2020-06-30

 

Ismét vendégeink voltak a székesfehérvári kertbarát egyesület lelkes tagjai: nem üres kézzel jöttek, hanem szerszámokkal, munkakesztyűvel, érdeklődő és segítőkész lelkülettel.


Pikkelyes óriás a dobozban - a legnagyobb fenyőtobozunk

  • Beküldve: 2019-12-03

 

2017-ben és most, 2019-ben is több alkalommal tombolt az erdőket, településeket nem kímélő tűzvész a távoli Kalifornia Csendes-óceánra tekintő hegyoldalain. Emberek százezreit telepítették ki az izzó tájból, ahol sokféle tűlevelű fa is él. Köztük van az 1832-ben felfedezett óriástobozú fenyő (Pinus coulteri) is, amely Kaliforniában és Mexikóban őshonos, 15−30 m magas, örökzöld fa.


A Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány közleménye

  • Beküldve: 2019-12-02

 

A projekt tartalmának bemutatása: Alapítványunk, amely 2000 óta közhasznú szervezet formájában működik, a megalakulásakor kitűzött célok között első helyen szerepelteti a természetismereti műveltség terjesztését.


Kérjük, legyen a mecénásunk!

  • Beküldve: 2019-05-04

 

Mi a dendrológia? A növényrendszertannak a fás növények kutatásával foglalkozó tudomány.  Ógörög jelentése: dendron – fa, logia – valaminek a tudománya.


Ősz a Herbáriumban

  • Beküldve: 2018-10-17

 

Gyönyörű színekben pompázik a Budakeszi Herbárium dendrológiai tanösvénye!


Dendrológia testközelben

  • Beküldve: 2018-10-16

 

"Közeleg a tél - biológia óra a szabadban"    2018. november 7.  
Fák, cserjék, örökzöldek őszi ültetése, sövény nyírása, a talaj védelme és javítása, a lehullott lomblevél összegyűjtése és hasznosítása, komposztálás, felkészülés a téli időszakra; a télikertek, üvegházak tisztítása és fertőtlenítése, a cserepes növények hidegágyas téli elhelyezése, a szobanövények beköltöztetése.


Erdőmentők Budakeszin

  • Beküldve: 2018-09-28

 

Idén nyáron az "Erdőmentők" budapesti és Budapest-környéki tagjai tettek látogatást az alapítvány Budakeszi Herbáriumában.


A Föld napja 2018

  • Beküldve: 2018-07-23

 

2018. április 22-én a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány is részt vett a Hegyvidéki Zöld Iroda szervezésében a Föld Napja rendezvényen Budapesten, a budai Anna réten. Sátrunknál érdekes programokkal vártuk a látogatókat. Akik az erdei fotózás iránt érdeklődtek, Dr. Rácz Istvánnal mentek egy kisebb túrára, ahol a fák fényképezéséről tudhattak meg hasznos információkat. Dr. Debreczy Zsolt mutatta meg a gyerekeknek, hogyan préselnek le egy növényt a herbáriumi gyűjteménybe.