A Föld napja 2018

  • Beküldve: 2018-07-23

2018. április 22-én a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány is részt vett a Hegyvidéki Zöld Iroda szervezésében a Föld Napja rendezvényen Budapesten, a budai Anna réten. Sátrunknál érdekes programokkal vártuk a látogatókat.

Akik az erdei fotózás iránt érdeklődtek, Rácz Istvánnal mentek egy kisebb túrára, ahol a fák fényképezéséről tudhattak meg hasznos információkat. Debreczy Zsolt mutatta meg a gyerekeknek, hogyan préselnek le egy növényt a herbáriumi gyűjteménybe.

Az óriástobozú fenyő (Pinus coulteri) termése volt a favorit, mindenki elcsodálkozott, mekkora nagyra nő ennek a fának a toboza. A 30 cm nagyság a gyerekeket is elbűvölte. Aki kedvet kapott a rajzoláshoz, minta után színezhetett erdei madarakat. A nagy meleg ellenére mindenki jól érezte magát.

Részt vettek még:
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény, Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület, Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztály, Brunner méhészet

Szöveg és fotó: Kálmán Ibolya
Facebook